Publicerad

Skor för Trail Running våren 2020

Vi tittar närmare på vårens nyheter för skor inom Trail Running våren 2020. En sammanfattning av nyheterna från Altra, Hoka One One, Salming och Saucony.

Altra

Nyheterna inom Altras trailkollektion våren 2020 innebär en uppdatering av deras flaggskepp Lone Peak till version 4.5. Som vanligt när det är en 0.5 uppdatering hos Altra så innebär det förändringar i ovandelen jämfört med versionen innan. I Lone Peak 4.5s fall innebär det små justeringar för flexibilitet och passform.

Dessutom kommer version 2.0 av Timp som nu är en riktigt seriös sko för långa pass i stig och berg.

Hoka One One

Hoka One Ones stora nyhet för trail running våren 2020 är den uppdaterade Speedgoat 4 som nu kommer i två olika bredder: normal och wide. Det gör att Speedgoat nu passar fler typer av fötter. Speedgoat är en av Hokas populäraste modeller och den fortsätter leverera massor av dämpning, bra grepp och fin löpkänsla.

I övrigt fortsätter Challenger ATR 5 och EVO Mafate 2. Där Challenger ATR är för dig som vill ha en sko som funkar bra både på stig och väg och EVO Mafate 2 som är tänkt för långa tävlingsdistanser.

Salming

Salming kommer med nyheten Trail6 som är ett stort lyft från den populära Trail5 som hängt med i flera år. Gilar du Trail5 så blir du inte besviken på Trail6.

Saucony

Saucony storstsar på sin kollektion Saucony Trail. Den populära Peregrine kommer i sin 10:e version och lämnar ISO-ovandelen bakom sig. Peregrine 10 kommer dessutom i två olika versioner: Peregrine 10 och Peregrine 10 ST där ST-varianten är specifikt gjord för löpning på leriga stigar och våta klipphällar med en mer aggressiv yttersula. Båda varianterna har Sauconys nya mellansula PWRRUN som ger en bra respons, skydd för foten och är avsevärt lättare en det gamla EVERUN.

Saucony Xodus får ett rejält lyft när man lämnar EVERUN för PWRRUN+ vilket gör skorna avsevärt lättare och Xodus går nu från att i praktiken ha varit en hikingsko till ett bra val ultradistanser på stigarna.