Hoka

Hoka Rocket X 2 - Black/Multi

Hokas nya tävlingssko för asfalt.
Hoka Rocket X 2

Black/Multi

Unisexmodell

Höst/Vinter 2023

Rocket X 2 (Unisex)

Dropp: 5 mm. Stack height enl katalog 36-31mm. (measured World athletics, 38-33mm)

Vikt: 219 gram (US 9 herr). 185 gram (US 7 dam)

 

Vi har väntat länge på en uppdatering av Hokas snabbaste sko för tävling på vägen – men nu när den äntligen kommer, gör den det på allvar! 

Här är allt nytt och förbättrat – rejält förbättrat!

Låt oss börja med det viktigaste; -sulan. 

Mellansulan är uppbyggd i tre delar. Två lager med den mest konkurrenskraftiga foamen och en kolfiberplatta. 

Foamen är PEBA-baserad (Pebax) och har två olika mjukheter. Sammansättningen närmast foten och över kolfiberplattan er väldigt mjuk och skonsam, medan foamen under plattan, mot underlaget är något fastare. Tillsammans med en kurvad kolfiberplatta ger detta en unik kombination av skonsamhet, respons och dämpning. Den kurvade plattan hjälper till med att stabilisera, skapa extra energi och möjligheten att utnyttja rockern (rullsulegeometrin) i skon på bästa sätt. 

Skon är i välkänd HOKA-stil rejält avrundad i framfoten , vilket ger ett fantastiskt flyt genom steget. 

Yttersulan har gott om slitgummi och kommer hålla för många mil i hög fart om den används på rätt sätt. Gummit i yttersulan är strategiskt placerat för att hålla nere vikten. 

Överdelen är gjord i en tunn och syntetisk mesh som har väldigt bra ventilationsegenskaper. Den har en racing-fit som sitter fint runt foten och håller saker och ting på plats när farten ökas. 

Rocket X2 är främst framtagen för längre väglopp som tex halvmaraton och maraton, men den fungerar också väldigt fint för kortare distanser. Detta fartmonster är helt enkelt race-ready på alla cylindrar ned till minsta detalj!
Recensera produkt

Sevensports

SevenSports.se är det personliga alternativet till de stora butikerna. Här får du hjälp att hitta det du behöver för nästa träningspass.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Apple Pay Payment with Google Pay Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Nets Payment with Svea

© 2023 Sevensports